Kirja julkaistiin lokakuun 2010 lopussa

Kirja julkaistiin lokakuun 2010 lopussa
Toinen korjattu painos loppu!

måndag 27 december 2010

Georgin kuvien arvoitus on ratkennut

Väinö Lehtoranta Heinolasta on tuonut tietooni paljon arvokasta informaatiota Stella Polariksesta, sekä radiotiedustelijoista. Hän identifioi myös täällä peräänkuulutettujen ihmisten nimet vanhoista kuvista ja tiesi kertoa, missä kuvat on otettu.

Ote Väinön viestistä koskien näitä kuvia:

"Ratkaisu Georg Spiridovitshin arvoitukseen eli Karjaan asemalla otettu kuva,
kun 5K lähdössä 7.7.44 Uuteenkaupunkiin. Numero 9 = Peter Spiridovitsh.
Haitaria siinä vetelevät #4 Pauli Tiittanen ja #8 Matti Salovaara.
On siellä minullekin tuttuja, #43 on entinen parturini, hamssi Frans Mäkelä."

2 kommentarer:

  1. Hej! Tervehdys Suomesta, Etelä-Karjalasta.
    Vierailin Stella Polarissivustoilla ja löysin valokuvia joissa on isäni Ilmari Lehtonen sekä Veikko Saarman.Taustana asialle on, että isäni oli radoipataljoonan upseeri ja mukana Stella-Polaris operaatioaa. - Hänen toimipisteensä oli sodan loppuvaiheessa Uudessakaupungissa jossa toimi diplomaatti tiedustelun yksikkö. Äitini ja minä olimme mukana ja asuimme apteekkari Eckerydin talossa. Operaation käynnistyttyä ja lähtökäskyn jälkeen lähti joukko Uudestakaupungista Lokki-laivalla kohti Gävleä.
    Tiedän, että mukana oli myös Viron korkeata johtoa mm.joku Piispa (saataa olla arkkipiispa.
    En kirjoita enempää tällä kertaa, mutta jos halauatte lisätietoa ottanette yhteyttä. tv. Erkki Lehtonen Porttikankaantie 9 55300 Rauha Finland. Puh. 044 3206 420

    SvaraRadera
  2. Kuvissa on myös Kauniaisissa sijaitseva Villa Klostret, jossa toimi sodan aikana päämajan radiotiedusteluyksikkö, mahdollisesti Matti Salminen on myös noissa kuvissa mukana? Joel Salminen (joel.salminen@tek.fi)

    SvaraRadera